Projekter og tiltag

PROJEKTER OG TILTAG

I den dansk/tyske grænseregion er der mange aktive projekter og tiltag, der skal være med til at fremme det grænseoverskridende samarbejde i regionen. Her kan du læse mere om hvilke projekter og tiltag, der er på begge sider af grænsen.

Slider

Projekter og tiltag i grænseregionen

Der er flere projekter, tiltag og aktiviteter der udføres for at være med til at åbne op for det grænseoverskridende arbejdsmarked yderligere og præsentere den dansk-tyske grænseregion.

Fit4Jobs@WaddenC

Fit4Jobs@WaddenC (F4J) er et dansk-tysk initiativ på tværs af grænsen. Formålet med projektet er at nedbryde barrierer og herigennem fremme det tværgående samarbejde i den dansk-tyske arbejdsmarkedsregion.

Pendlerindsats Femern Bælt

German-Danish innovation er et Interregprojekt, der opererer i regionen omkring Femern Bælt. Formålet med projektet er at styrke virksomheders konkurrenceevne ved at øge de kommercielle interaktioner på tværs af Bæltet. 

Femern Bælt-regionen dækker området mellem Region Sjælland i Danmark, og Kreis Ostholstein, Lübeck, Kreis Plön og Kiel i Tyskland. 

RE BAL (Region i balance)

RE-BAL er et Interreg projekt, der arbejder for at styrke Femern Bælt-regionen. Projektet har til formål at formidle informationer omkring chancerne på begge sider af grænsen og opmuntre folk til at lære nabolandet bedre at kende. Derudover ønsker de at nedbryde mentale- og bureaukratiske barrierer og udnytte synergier. 

SCALE-UP

SCALE-UP arbejder med at skabe fordelagtige samarbejder mellem SMV’er og store virksomheder. SMV’er får igennem evt. samarbejde muligheden for at fremvise deres produkter og services til virksomheder, hvilket kan føre til evt. samarbejde, vækst og rentabilitet.

SARA

SARA er en forkortelse for “Sustainable Development Goals – Adaptable Indicators and Methods, Regional Development and Active Implementation”. Formålet er at tilpasse de globale mål til lokale forhold og organisationer og indarbejde dem i praksis.