Brancher og virksomheder i regionen

BRANCHER I NORDTYSKLAND

Tyskland er den 5. største økonomi i verden. Der er derfor mange virksomheder og brancher at finde i den nordlige del af Tyskland. Du kan her finde flere informationer omkring hvilke brancher og virksomheder, der er på den anden side af grænsen.

Slider

Brancher og erhverv i grænseregionen

Grænseregionen er en region, der er stærkt præget af erhverv inden for brancherne; industri, handel og hånværk. Herunder ses der en stor årlig omsætning inden for brancher som engros og detailhandel.

I Schleswig Holstein består handelsbranchen af ca. 4 mio. arbejdstagere. Engroshandelen har en årlig omsætning på 700 mia. euro, og beskæftiger 1,2 mio. mennesker. Detailhandelen beskæftiger 2,7 mio. mennesker og har en årlig omsætning på 400 mia. euro. 

Region Sønderjylland er den region i Danmark, der er mest præget af industrien. Den er også præget mere af den end syd for grænsen. 

Handelsbranchen i Sønderjylland er en branche i vækst. Der ses et overvæld af handelsvirksomheder inden for nyopstartet virksomheder.

Håndværk har længe været en del af det danske erhverv. Antallet af ansatte i industrien er faldet i forbindelse med, at der er sket et stigning af servicehvervene. Der er dog opstået en stor efterspørgsel på håndværk det seneste årti, hvilket hænger sammen med det økonomiske opsving der er sket i Danmark. Der er stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft inden for dette erhverv. Huse skal bygges med faglært håndværkskraft, og der ses derfor en stor mangel på faglært arbejdskraft inden for håndværk.

Du kan læse mere om de generelle erhvervsforhold inde på Region Sønderjylland-Schleswig her:

Stærke brancher i Schleswig Holstein

I den nordlige del af Tyskland ses der mange små og mellemstore virksomheder. Der findes ca. 129.000 virksomheder i området, hvor 99% af virksomhederne er små og mellemstore virksomhed med mindre end 250 medarbejdere.

Vigtige sektorer i regionen inkluderer; landbrug og turisme, hvor turisme udgør den største del.

Brancher med udviklingsmuligheder

Brancher med udviklingsmuligheder

Virksomheder i Nordtyskland

Vigtige store virksomheder i den nordlige region omfatter:

Tjenester/services

Handel

Sundhed

Du kan her finde en komplet oversigt over virksomheder i den nordlige del af Tyskland (Schleswig-Holstein, SH).  

Du kan også finde en oversigt over de 100 største virksomheder i SH, baseret på antal medarbejdere. 

Tyske virksomheder og deres produkter

Hos Wer liefert was (wlw) kan du finde en oversigt over tyske virksomheder på den anden side af grænsen, samt se hvilke produkter de udbyder. Læs mere her og bliv klogere på den tyske industri.